fontos nekünk

 

esélyegyenlőség

 

folyamatos képzések

 

támogatott területek

 

magyarország egyik piacvezető bankja

 

kismama program

 

környezettudatos működés

esélyegyenlőség

A K&H elkötelezett, hogy biztosítsa az egyenlő esélyeket, kortól, nemtől, nemzeti vagy etnikai hovatartozástól, vallási és politikai meggyőződéstől, valamint szexuális beállítottságtól függetlenül.

nemek között

Fontos számunkra a nemek közötti esélyegyenlőség, melynek biztosításáért számos erőfeszítést teszünk. 2019-ben csatlakoztunk a "Közös ügy" kampányhoz, így is tanusítva, hogy a K&H-nál a nemek közötti egyenjogúság alapvető értékeink és szervezeti kultúránk része. A kiválasztás és a vezető utánpótlás tervezés során elsődleges szempont, hogy a döntéseket kompetencia alapon hozzuk meg, miközben a nemek arányának kiegyenlítésére törekszünk. Többek között nőknek szóló workshop sorozatot és mentor programot is indítottunk, abból a célból hogy támogassuk a K&H Banknál és Biztosítónál dolgozó nők karrierambícióit és így tovább növeljük arányukat a felsővezetésben.


nemzetek között

A KBC Csoport - melynek a K&H Bank és Biztosító is tagja – a világ számos országában jelen van. Fontos számunkra, hogy a különböző országokban működő entitások a lehető legtöbb fórumon és témában kapcsolódjanak. A K&H Csoportban sokunk napi munkájának része a KBC más országaiban dolgozó kollégákkal vagy alvállalkozóink külföldi munkatársaival való együttműködés. Meggyőződésünk, hogy ezáltal szélesebb rálátásunk van a világra, ami pozitív hatással bír a rugalmasságunkra és alkalmazkodóképességünkre, és segít, hogy minél jobban értsük ügyfeleink igényeit.

generációk között

A K&H-nál nagyra értékeljük a fiatalabb generáció ötleteit és lendületét, ezért arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb fórumon bevonjuk őket a közös gondolkodásba. Ennek érdekében évente megközelítőleg 100 diáknak biztosítunk szakmai gyakorlati lehetőséget, akik közül végzésük után egyre többen válnak kollégáinkká. A karrierstart! programunkban részt vevő egyetemisták és frissdiplomások egyéves, személyre szabott rotációs program keretén belül ismerkedhetnek meg a K&H-val. 10 éven keresztül minden évben megrendeztük a K&H diákkupát, ahol a résztvevő egyetemisták a K&H felsővezetői előtt prezentálhatták elképzeléseiket/javaslataikat előre meghatározott témák mentén. Kiválasztásunk során is figyelünk arra, hogy lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak, hogy tehetségüket és képességeiket a K&H-ban bontakoztathassák ki.

 2. folyamatos képzések

folyamatos képzések

Folyamatos képzések és karrierprogramok tantermi, e-learning és on-the-job formában 1. stabil munkahely 3. támogatott területek

támogatott területek

Egészségügy 

Vezető pénzintézetként arra törekszünk, hogy válaszokat adjunk a társadalom igényeire. Ennek egyik alapköve a K&H gyógyvarázs gyermekegészségügyi program. 2004 óta működő programunkkal segítjük az egészségügyi dolgozók munkáját, kimutatva irántuk hosszútávú elköteleződésünket. Országos műszerpályázatunk keretében, az innovatív diagnosztikai és gyógyító eljárások alkalmazásának segítése érdekében az eddigiekben 473 alkalommal adományoztunk 681 millió forint értékben (2019). A K&H a program indulása óta törekszik arra, hogy az anyagi támogatás mellett hozzájáruljon a beteg gyerekek lelki gyógyulásához is, így jött létre a Mesedoktorok program 2013-ban, amely ma már nem csak élő meseolvasást biztosít, hanem webes formában is elérhető.

 

Pénzügyi oktatás

Vloggerekkel való pénzügyi oktatásunk keretében népszerű YouTube vloggereket kértünk fel arra, hogy beszéljenek egyszerűen és közérthetően alapvető pénzügyi témákról.

2019-ben 11. alkalommal rendeztük meg a K&H diákkupát, a főiskolai és egyetemi hallgatók országos online bankszimulációs versenyét. Olyan 3 fős csapatok jelentkezését vártuk, melynek tagjai érdeklődnek a bankszakma rejtelmei iránt és ki szeretnék próbálni magukat egy országos szintű megmérettetésen.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedővel már a középiskolás korosztályt is bevontuk a pénzügyi ismeretek megszerzésébe, melyben nagy szerepet játszott a megújult vigyázz#Kápé tananyag. Az elmúlt 9 évben már több, mint 5000 csapat vett részt versenyeinken.

A K&H e-dukáció program az információbiztonsági tudás fontosságát kommunikálja a társadalom számára, mely a digitalizációs változásokkal a pénzügyi területeket is kiemelten érinti. Az adathalász kísérletek felismerése, valamint a jelszóhasználattal és a vírusvédelemmel kapcsolatos tájékoztatás segítheti jelenlegi és leendő ügyfeleinket, hogy az online térben kiadott adataik ne befolyásolhassák negatív irányban pénzügyeiket.

Cápák között - Több mint 110 ezer vállalkozói ügyfelünkkel való együttműködéseink tapasztalatai kapcsán, felmerült, hogy, a klasszikus banki szolgáltatásokon túl hogyan tudjuk a vállalkozások fejlesztését támogatni. A válasz 4 évvel ezelőtt született meg a K&H: üzletet ide! vállalkozásösztönző programunk elindításával, valamint 2 évvel ezelőtt a Cápák között műsorszponzorációval és a hozzá kapcsolódó szakmai aktivitásokkal. Hiszünk benne, hogy a műsor által átadott szakmai tapasztalatunkkal, az üzletetide.hu oldalon elérhető edukációs tartalmakkal segíteni tudjuk az induló- és fejlődésre vágyó vállalkozókat, hogy megtalálják saját útjukat és üzleti terveiket sikerre váltsák.

 

Sport

K&H mozdulj! – tömegsport rendezvények: futó és kerékpáros napok, tóátúszások (2003 óta évente 2 rendezvény)

Ennek keretében számos hosszú távú és nagy mértékű szponzori tevékenység valósul meg, hisz az eltökéltség, a kiváló teljesítmény fontos számunkra.

Paralimpiai kártyaprogram – paralimpikonok felkészülésének támogatása

Bankunk rendszeresen támogat sportágakat, jelenleg 2019-ben a magyar kézilabda ligát

Sajátos módon az e-sport támogatása

Támogatjuk a sportot, az egészségügyet és a pénzügyi tudatosság fejlesztését 2. folyamatos képzések 4. magyarország egyik piacvezető bankja

magyarország egyik piacvezető bankja

Bankunk a munkakörei többségénél biztosítja munkavállalói számára az otthoni munkavégzés lehetőségét, valamint az ehhez szükséges digitális eszközöket is. Minden kollégánk részére biztosítunk okostelefont internet eléréssel, továbbá minden home-officeból ellátható munkakörünk esetén céges laptopot adunk a feladatok ellátásához, ezzel is alkalmazkodva változó világunk új kihívásaihoz. Tekintsd meg díjainkat és elismeréseinket a www.kh.hu weboldalon!

Magyarország egyik piacvezető bankja 3. támogatott területek 5. kismama program

kismama program

Bankunk Welcome back programjának célja a kismamák visszatérésének támogatása, melyben azt a célt tűztük ki, hogy a kismamák legalább 50%-a sikeresen vissza tudjon térni a szülési szabadság után. A program keretében kismamáink  91%-a tért vissza bankunkba, közülük 50% részmunkaidőben csatlakozott újra hozzánk. Kiemelt célunk továbbá, hogy tartós távolléten lévő kismamák is tájékozottak legyenek a K&H Csoport aktuális eseményeiről, amiben egy kijelölt kapcsolattartó segíti őket, akit bármilyen, munkaviszonyt érintő kérdéssel megkereshetnek, és aki figyelemmel követi a megfelelő álláslehetőségeket is részükre, ezzel is támogatva őket.

Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kismamákkal, akiknek fel kell készülniük arra a változásra, ami a munkába való visszatéréssel jár. A munkahely pedig, ha folyamatosan figyelemmel kíséri az otthon töltött éveket, fel tud készülni a kismama fogadására. A gyermeknevelés miatt távollévő munkatársak a visszatérést követően a banki HR programokban képzéseken vesznek részt. A Bank emellett számos családbarát intézkedéssel támogatja a gyermeket nevelő szülőket: beiskolázási és szociális támogatások igényelhetőek, családi szoba került kialakításra, ahol pár kollégának lehetősége van gyermekével együtt dolgozni, amennyiben 1-1 napra nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét. Terjednek a részmunkaidős és rugalmas munkavégzési formák és munkaidő-beosztások, az otthoni munkavégzés lehetőségét is egyre szélesebb körben megvalósítható (munkakörtől függően), valamint támogatást nyújtunk kisgyermekes kollégáink nyári gyermektáboroztatásához melyek elősegítik, hogy a munka-magánélet egyensúlya megvalósulhasson. 

Kismamaprogram, családbarát program, rugalmas munkaidő, távmunka lehetősége. 4. magyarország egyik piacvezető bankja 6. környezettudatos működés

környezettudatos működés

A K&H Csoport elkötelezett a hatékony energia felhasználás, valamint az ökológiai lábnyomának szignifikáns csökkentése iránt. Mit is teszünk ezért?

Az elmúlt években jelentősen csökkentettük szén-dioxid kibocsátásunkat, ez nagyrészt a LEED GOLD minősítésű székháznak, valamint a 2017-től vásárolt zöld áramnak volt köszönhető.

Környezetbarát fiókokat alakítunk ki - nincs közvetlen szén-dioxid kibocsátásuk, nem használnak fel közvetlenül fosszilis energiát. Új és felújított fiókjaikba pedig 2019-től lehetőség szerint már nem telepítünk új gázkazánt/radiátort, hanem hőszivattyús technológiát (zöld árammal) építünk ki.

Mindezeken túl az irodán belüli energia- és papírgazdálkodással is mindent megteszünk, hogy a legkisebb nyomot hagyjuk.

Környezettudatos működés, ergonomikus irodák, modern eszközök. 5. kismama program

tudj meg többet társadalmi felelősségvállalási tevékenységeinkről a fenntarthatósági jelentésünkből